به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس، حسن روحاني رئيس جمهور در نخستين اجلاس استانداران طي سخناني اظهار داشت: در سياست خارجي امروز شاهد گشايش اوليه هستيم. ما نه خيلي خوشبين و نه خيلي بدبين هستيم.
وي افزود: بايد واقعيتها را ببينيم و تحليلها بايد بر مبناي واقعيتها باشد. شرايط ما در سياست خارجي با چند ماه گذشته و دولت قبل بسيار بسيار متفاوت است.
رئيسجمهور ادامه داد: در حاشيه اجلاس سازمان ملل شاهد بوديم بسياري از رؤسا و سران کشورها از جمله کشورهاي غربي درخواست ملاقات با رئيسجمهور ايران را داشتند که اين شرايط در سالهاي اخير بيسابقه بوده و اين از آثار حضور مردم و حماسه سياسي مردم است.
وي افزود: در بخش اقتصادي در شرايطي بوديم که فکر ميکرديم شکستن تورم و رکود به اين آساني امکانپذير نخواهد بود.
روحاني ادامه داد: شايد من در طول هفته به دليل شرايط فعلي بيشترين وقت را روي بحث اقتصادي ميگذارم و حداقل دو جلسه منظم از آغاز کارم تا امروز با مسئولين و مشاورين اقتصادي داشتهام.
رئيسجمهور تأکيد کرد: اولين هدف ما اين بود که تورم و رشد آن را مهار کنيم که اين کار تا امروز به خوبي انجام شده که حتي مقداري بالاتر از سطح توقع اوليه ما است.
وي خاطر نشان کرد: اينکه تورم نقطه به نقطه از 43 درصد به 28.8 درصد رسيده يعني بيش از 14 واحد درصد کاهش يافته است که اين موفقيت بزرگي براي راه و روش اقتصادي دولت است.
روحاني ادامه داد: اينکه آمار نشان ميدهد رشد بيکاري 2.1 واحد درصد کاهش يافته نشاندهنده موفقيت دولت است. امروز بازار داراي ثبات و آرامش نسبي است. نرخ رشد نقدينگي کاهش يافته و مهار يافته است.
وي با بيان اينکه فضاي کسب و کار با چند ماه پيش کاملا متفاوت است، گفت: تسهيلات فراواني براي رونق اقتصادي و از بين بردن بسياري از مقررات دست و پاگير با يک مصوبه 35 بندي دولت صورت گرفت و همه 35 بند در حال اجراست.
*افراطيون و خشونت طلبان نبايد فضايي براي حضور در جامعه پيدا کنند
رئيسجمهور در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به مسائل اجتماعي، اظهار داشت: شاهد آرامش نسبي در مسائل اجتماعي هستيم، آنچه هدف ما است اين ميباشد که کشور را از حالت تنش، خشونت و افراط به طور کامل خارج کنيم.
وي افزود: شرايط اجتماعي کشور بايد به گونهاي باشد تا افرادي که تمايل به افراط و خشونت دارند که تعدادشان نيز اندک است، فضايي را براي اين حضور پيدا نکنند.
روحاني تأکيد کرد: يکي از هدفهاي اين دولت آشتي در سطح جامعه بوده، ما بايد همه را به هم نزديک کنيم.
روحاني با تأکيد بر اينکه رسانههايي که بر طبل انشقاق ميکوبند داراي اشتباه تاريخي هستند، افزود: هيچ جناح و حزب فعالي را نميتوان در کشور حذف کرد و ما بايد با هم تعامل کرده و قواعد بازي را بياموزيم و دست در دست يکديگر دهيم.
رئيسجمهور ادامه داد: ما در حال حاضر در شرايط ويژهاي هستيم و بايد کشور را به شرايط عادي بازگردانيم از اين رو اين دولت به حمايت مردم و با حمايتهاي مقام معظم رهبري اين کار را انجام خواهد داد.
وي خطاب به استانداران گفت: مقام معظم رهبري در همه مراحل حساس از خط مشي دولت حمايت کردند که اين يک سرمايه ارزشمند است لذا ما بايد يادمان باشد که در يک کشور هستيم و يک رهبر داريم.
روحاني با بيان اينکه نبايد به عدهاي اجازه داد که ايجاد فاصله و انشقاق در کشور کنند، تصريح کرد: در حال حاضر زمينه براي فعاليت سياسي احزاب آمادهتر از ديروز است و يکي از درخواستهاي بنده از استانداران اين است که از فعاليت احزاب حمايت و شرايط آن را تسهيل کنند.
رئيسجمهور تأکيد کرد: ما نميتوانيم در يک جامعه 70 ميليوني، بدون احزاب، افکار عمومي و افکار سياسي را هدايت کرده آن را رشد دهيم و مردم را آماده کنيم.
*نبايد از سوالات و احضارهاي فراوان مجلس رنجيد
وي در ادامه با اشاره به تعامل خوب مجلس و دولت در عين حال تصريح کرد: اگرچه ممکن است سوالات و احضارهاي فراوان، برخي وزرا را مکدر کرده باشد اما ما نبايد از اين مسائل برنجيم و شيوه تعاملي خود با مجلس را از دست بدهيم.
روحاني با اشاره به اينکه سه قوه ميتوانند تحت تدابير مقام معظم رهبري کارها را پيش ببرند يادآور شد: اختلاف بين دو قوه به صلاح کشور نيست.
رئيس جمهور با بيان اينکه ما تا امروز در زمينه اصلاح بودجه 92 و بودجه 93 شاهد همکاريهاي خوبي بين مجلس و دولت بودهايم، ادامه داد: دولت همه تلاش خود را براي انتخاب وزرا به کار گرفت و ما در شب بيست و سوم ماه مبارک رمضان به ليست همه وزرا رسيديم و در شب قدر همه وزراي پيشنهادي را جمع کرده و با آنها صحبت کردم و براي من شب شيريني بود.
وي افزود: اينکه بتوانيم در روز تحليف ليست وزرا و برنامه دولت را تقديم مجلس کنيم از نظر برخي دوستان شدني نبود اما براي اولين بار در تاريخ جمهوري اسلامي اين کار صورت گرفت.
روحاني در عين حال گفت: البته براي انتخاب وزير ورزش و جوانان بنده چهار بار به مجلس رفتم که اين در تاريخ انقلاب اسلامي بيسابقه است. اما ما نبايد از اين مسائل برنجيم و بايد به مجلس به عنوان نمايندگان ملت احترام بگذاريم.
رئيسجمهور با تأکيد بر اينکه ما به قانون مورد تأييد شوراي نگهبان احترام ميگذاريم، يادآور شد: غير از قانونگرايي راهي پيش روي ما نيست چرا که فرار از قانون اگر منفعت موقت داشته باشد داراي ضررهاي بلند و طولاني مدت است لذا بايد در برابر قانون سر تسليم فرود بياوريم که در رأس آن قانون اساسي، سياستهاي کلي مقام معظم رهبري، مصوبات مجلس و مصوبات لازمالاجرايي همچون مصوبات شوراي عالي امنيت ملي و شوراي عالي فضاي مجازي و امثال آن است.
وي با اشاره به موضوع انتخاب استانداران، آن را بار سنگيني بر دوش وزير کشور توصيف کرد و يادآور شد: خود وزير کشور و معاون سياسي او آقاي ميرولد در اين زمينه کار سختي را انجام دادند چرا که به صورت طبيعي نمايندگان، ائمه جمعه، افراد ذي نفوذ و افرادي که در انتخابات حضور فعال داشتهاند، توقع دارند و به اشتراک گذاشتن آن کار سادهاي نبود اما اين کار انجام شد.
*انتخاب استانداران بايد به گونهاي باشد که هيچ جناحي احساس شکست نکند
روحاني با بيان اينکه انتخاب و حضور استانداران بايد به گونهاي باشد که هيچ جناحي احساس شکست نکند، تصريح کرد: ما در انتخابات نيز بايد طوري عمل کنيم که جناح نيز احساس شکست نکند چرا که در حقوق اساسي کشور همه يکسان هستند.
*توافق برد-باخت پايدار نميماند
رئيسجمهور به بحث مذاکرات و سياست خارجي اشاره کرد و ادامه داد: ما ميگوييم در مذاکرات بايد به دنبال بازي برد-برد بود، اگر شرايط برد-باخت حاکم شود ادامه نمييابد و هر طرف که احساس باخت کند بعد از مدت کوتاهي توافق را به هم ميزند بنابراين توافقي پايدار ميماند که برد-برد باشد.
وي افزود: حضور استانداران نيز بايد به گونهاي باشد که همه احساس برد کنند.
روحاني ادامه داد: اگر ما بتوانيم در مشترکاتي که مورد اتفاق همه است، معيار اصلي را کار قرار دهيم، همه ميفهمند که ما دنبال توسعه استان هستيم و خواستار رفع مشکلاتيم.
رئيسجمهور با بيان اينکه اگر همه ديدند استاندار دنبال حذف معضلات اصلي است و خودش دنبال کار را گرفته است، اظهار داشت: آن جناحي که اول فکر ميکرد بازنده است آن هم خود را برنده ميداند.
وي ادامه داد: اگر معضل محيط زيست، درياچه اروميه، کارون، بختگان، زايندهرود،جنگل و مرتع، ريزگرد در حد توان حل شود همه آن استان احساس پيروزي ميکنند و بازي برد- باخت از بين رفته و تبديل به يک انتخاب برد-برد ميشود و حتي کسي که مخالف انتخاب شما بود، احساس پيروزي ميکند.
روحاني خطاب به استانداران گفت: شما نماينده عالي سياسي نظام در استان هستيد اگر استاندار خط قانون را برگزيند و همه را دعوت به قانونگرايي کند آيا کسي احساس باخت ميکند؟
روحاني ادامه داد: حقوق شهروندي بايد شعار اصلي شما باشد، اين سند حقوق شهروندي تدوين شده و به جامعه عرضه شده است و مورد استقبال عموم مردم قرار گرفته است.
رئيسجمهور با بيان اينکه منشور حقوق شهروندي در اصل اجراي اصل سوم قانون اساسي است، اظهار داشت: اگر مسئله نژاد، قوم و جنسيت حل شود همه احساس تساوي در برابر قانون ميکنند و فرصتهاي اجتماعي به طور مساوي تقسيم ميشود.
رئيسجمهور تأکيد کرد: به وزرا توصيه کردم در شرايط مساوي براي انتخاب معاونين و مديران کل اگر خانم و آقايي شرايط مساوي دارند، ترجيح به خانم است تا بيعدالتي سالهاي قبل را در سالهاي بعد قدم به قدم جبران کنيم.
*اقليتهاي قومي بايد مورد توجه ويژه ما باشد
وي افزود: اقليتهاي قومي بايد مورد توجه ويژه ما قرار بگيرند. هيچ فرقي در ايرانيت بين قومها وجود ندارد. همه ايرانيها در پناه جمهوري اسلامي ايران، قانون اساسي و زير پرچم ايران هستند. حقوق همه آنها بايد محفوظ باشد و زمينه فعاليت و رشد بايد براي همه ايجاد کنيم.
روحاني با بيان اينکه همه ايرانيها بايد به ايراني بودنشان افتخار کنند، گفت: بخشي از اين کار بر دوش استانداران است. متن نهايي منشور حقوق شهروندي تا پايان سال نهايي و در اختيار استانداران قرار ميگيرد و ما بايد آن را به مردم بياموزيم.
وي ادامه داد: استانداران بايد افراد داوطلب را از دانشجويان، معلمين، اساتيد، علما، روحانيون و ائمه جماعات پيدا کنند که اين موضوع را به مردم آموزش دهند. مردم بايد از حقوق خودشان مطلع باشند. ما در جمهوري اسلامي ميخواهيم که مردم به حقوقشان برسند.
رئيسجمهور خاطر نشان کرد: مردم بايد از حق مسلم خودشان مطلع باشند و آن را بخواهند و انتقاد کنند. انتقاد به نفع ما است. بگذاريم جامعه باز و آزاد باشد. در بررسيهاي صورت گرفته متوجه شديم مقداري از بحث مهاجرت از استانها و شهرستانها به مرکز تهران مربوط به آزاديهاي مدني، اجتماعي و سياسي در برخي استانها و تهران است. آنها ميگويند در تهران راحتتريم و ميتوانيم 20 نفر و يا 50 نفر جمع شويم و در يک خانه بحث کنيم اما در شهرستان و استانها ميآيند و به ما انگ ميزنند.
*نبايد بگذاريم فضاي جامعه امنيتي باشد
روحاني تأکيد کرد: نبايد بگذاريم فضاي جامعه ما امنيتي باشد. بايد فضايي فرهنگي، سياسي و اقتصادي داشته باشيم.
رئيسجمهور گفت: ما استاندار توسعهنگر توأم با در نظر گرفتن عدالت جغرافيايي و امتيازات بر مبناي آمايش سرزميني و با توجه به کرامت، عزت و عظمت مردم ميخواهيم.
وي افزود: زماني که با وزير کشور براي انتخاب استانداران صحبت ميکردم گفتم اولين شرط اين است که استاندار شما دنبال توسعه استان باشد و شرط دوم اعتدال بود؛ حتي به ايشان گفتم شما را که براي وزارت کشور برگزيدم به اين دليل بود که شما بيشتر برنامهنگر و توسعهنگر هستيد و رنگ سياسي شما کمتر است و من همين را ميپسندم.
روحاني در ادامه سخنانش تصريح کرد: يادم نرفته که گفتم کاري کنيم که همه احساس برد- برد کنند. اين کار با حل مشکل استان و توسعه آن و اينکه همه در پي قانون، حقوق شهروندي و اجراي برنامه دولت باشيم، صورت بگيرد.
وي افزود: برنامه دولت تقديم مجلس شده و مورد تأييد نمايندگان ملت قرار گرفته است. ميدانيد غير از برنامه اختصاصي وزرا دولت نيز برنامه کلي خود را به مجلس ميدهد و بخش اول مباحث نمايندگان به بحث پيرامون برنامه دولت ميگذرد لذا اگر اين معيارها را انتخاب کنيم و در مقام اجرا و عمل واقعا اعتدالگرا باشيم، موفق ميشويم.
رئيسجمهور ادامه داد: همه ما ممکن است در احزاب، گروهها و جناحهايي بوده و فعاليتهايي داشتهايم، اين اشکالي ندارد اما امروز در مقام استاندار همه جناحها را در کنار هم ببينيم. معيار استانداران براي انتخاب، وابستگي افراد به جناح الف و ب نباشد بلکه بايد معيارشان شايستهسالاري، دلسوزي براي کشور، پاکدستي، ايمان به نظام، اعتقاد به ولايت فقيه و اعتدال باشد.
*خطاب به استانداران: آدم افراط گرا را برنگزينيد
وي خطاب به استانداران گفت: آدم افراطگرا را برنگزينيد حال از هر جناحي که باشد البته انشاءالله در کشور خشونتطلب نداريم. اگر ما که ايراني مسلمان زير يک پرچم هستيم و قانون اساسي را قبول داريم نميتوانيم با هم کار کنيم پس چطور ادعا کنيم که تفکر و سياست ما بايد الگو براي جهانيان باشد؟ چطور بحث ميکنيم که انقلاب اسلامي بايد مورد توجه جهانيان قرار بگيرد.
روحاني تأکيد کرد: ما بايد در مقام عمل نشان دهيم که با همه گروهها کار ميکنيم. من با همه اين جناحها کار کردهام و الان هم در دولت کار ميکنم و از همه جناحها در دولت حضور دارند. البته به افراطيها کاري ندارم اما هيچ فرقي ميان افراد معتدل گروههاي مختلف وجود ندارد. اختلافات اين افراد به قدري ناچيز است که قابل ذکر نيست. دعواي اين جناح و آن جناح چه معنايي دارد؟ ما بايد دنبال اسلام، قانون اساسي، ايران، تعالي ملت و کاستن معضلات مردم باشيم.
رئيسجمهور بار ديگر خطاب به استانداران اظهار داشت: معيار شما اعتدال باشد و بدانيد مردم از خشونت و افراطيگري خسته شدهاند و واقعا خستگيآور است. مردم برايشان مهم نيست که اين آقا از جناح الف است يا جناح ب. مردم يک خدمتگزار ميخواهند که مشکل، معضل، اشتغال و معيشت آنها را حل کند.
وي افزود: دولت توجه دارد معيشت مردم در يک شرايط مطلوب نيست و راه درازي در پيش داريم. اينکه دولت در روزهاي اوليه مجبور ميشود در مدارس شير مجاني تقسيم کند به دليل گزارشات فراوان وزارت بهداشت از وضع سلامت کودکان به خصوص در روستاها بود. دولت اين تصميم را براي سلامت نوجوانان و کودکان عزيز گرفت.
رئيسجمهور اظهار داشت: اينکه دولت در شرايط فعلي آماده شده تا دو سبد کالايي را تا پايان سال به مردم تقديم کند به دليل مشکلاتي است که در زندگي مردم ميبيند؛ البته در اين موضوع بخشي که آسيبپذيرتر بوده مد نظر قرار دادهايم و ممکن است بخشي گله کنند که چرا به همه نميدهيم. ما اين کار را در حد توان و امکان انجام ميدهيم که مقداري از بار سنگين بر دوش مردم برداشته شود.
ادامه دارد ...